Снимка БулфотоД-р Данчо Пенчев обяви важна новина за столицата. Възстановява се

...
Снимка БулфотоД-р Данчо Пенчев обяви важна новина за столицата. Възстановява се
Коментари Харесай

Д-р Пенчев: Възстановява се плановият прием на операциите в София

Снимка Булфото

Д-р Данчо Пенчев разгласи значима вест за столицата.  Възстановява се плановия банкет на интервенциите в София-град. Гласи нова заповед на шефът на РЗИ-София доктор Данчо Пенчев.

" Подготвя се онлайн система, предопределена за облекчение на работата на общопрактикуващите лекари при осъществяване на имунизацията. Чрез системата общопрактикуващите лекари ще имат опция да декларират количество и тип на ваксини ", заяви още той по време на днешното съвещание на Софийския действен щаб по отношение на пандемията Коронавирус 19.

Д-р Пенчев заяви, че досега в София са направени над 200 354 ваксини. Очакват се нови доставки на ваксини и през идната седмица, уточни също доктор Пенчев.

Кметът на София Йорданка Фандъкова уточни, че Столична община работи взаимно със Столичното РЗИ и ще продължи да оказва логистична поддръжка за по-добрата организацията на работа.

" Продължава слагането на ваксини и в 9 общински Диагностично-консултативни центрове. Екип на „ Аварийна помощ и предварителна защита “ прави имунизация в обществените домове за възрастни хора и на работещи в столичните театрите. За днешния ден през Коронавирус кабинетите в общинските поликлиники са минали 324 пациента, от които 77 са позитивни или 23%. Констатира се наклонност за понижаване на заболеваемостта в София ", сподели също доктор Пенчев, както и шефовете на общинските многопрофилни лечебни заведения Първа, Втора, Четвърта и Пета МБАЛ, в които са разкрити коронавирус отделения.

Плановите интервенции в София бяха спрени в началотo на март като част от ограниченията за битка против разпространяване на COVID-19. Заповедта влиза в действие от през днешния ден. От през днешния ден има ново разхлабване на ограниченията на национално равнище.

От през днешния ден визитите в детски центрове, клубове и други, предоставящи проведени групови услуги за деца, се позволяват при потребление на не повече от 50% от потенциала на помещението и носене на защитни маски от личния състав със заповед на здравния министър. Освен това от през днешния ден на национално равнище се позволява провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, провеждането на културни и развлекателни събития, при потребление на не повече от 50% от потенциала на пространствата, съблюдаване на физическа отдалеченост от 1.5 м и носене на защитни маски от участниците.

Същото важи за визитите във фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА и уелнес центрове, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР